Logo IN BALANS

Voorstelling Dromen Vangen

In 2016 ben ik na 15 jaar met de praktijk verhuisd en ben ik de oefentherapie en de dans met elkaar gaan combineren. Een droom die werkelijkheid werd.

Ik heb afgelopen anderhalf jaar veel mooie en bijzondere momenten meegemaakt en op een van deze verhalen is mijn eerste theatervoorstelling gebaseerd. Een voorstelling waar oefentherapie en dans elkaar ontmoeten.

Begrijpen hoe je lichaam en je brein werken, maakt de motivatie groter om er mee aan de slag te gaan. Tijdens de voorstelling wordt er duidelijk wat er gebeurt met je brein en je lichaam als je slaapt. Waarom is slapen en dromen zo belangrijk? Waarom is het hebben van een droom zo belangrijk bij het revalidatieproces? En droom je als je in coma ligt?

De dansvoorstelling is gebaseerd op het verhaal een patiënt die ik heb begeleid. Na een verkeersongeval komt Laila Saveur in een coma terecht. Een nachtmerrie waarin angst en hoop elkaar afwisselen. Na een zwaar revalidatieproces, heeft ze dromen die ze in vervulling wil laten gaan. Eén van die dromen is dat ze weer kan dansen. En al lijkt die droom op dat moment heel ver weg voor haar, samen gaan we aan de slag. Blijf dromen want met goede inzet, motivatie en stimulerende mensen om je heen, kunnen die dromen uitkomen! Behalve de leerlingen van In Balans kunt u Laila samen met haar dansgroep weer zien dansen en stralen in deze voorstelling.

Tevens krijgt u een prachtige dans te zien van ArtEZ vooropleiding Dans Venlo. Als therapeut begeleid ik waar nodig de dansers en geef docenten advies.

Ik zou het heel bijzonder vinden om mensen te laten zien hoe versterkend dans en oefentherapie kunnen samenwerken.

Vrijdag 20 april 2018
18.30 en 20.30 uur
Theater de Garage

Tickets
€7,50 (kinderen) / €10,- (volwassenen)
te bestellen via info@inbalansvenlo.nl (vermeld tijdstip en volwassene/kind).

affiche final-4 (003) 18.30 en 20.30u

Vrijdag 17 november

Ouder en peuterdans

Ben jij de peuter die het heerlijk vindt om te dansen op muziek? Dan is dit de kans voor jou om samen met papa, mama, opa, oma of verzorger een proefles mee te doen. Aukje Delnooz geeft aanstaande vrijdagochtend een proefles ouder- en peuterdans bij IN BALANS!

Naast het ontwikkelen van de basismotoriek van je peuter, is deze les vooral gericht op het stimuleren van het contact en de band tussen ouder en kind. Mocht je een vervolg willen op deze proefles, dan kan dat. In de lessenreeks maken we gebruik van o.a. liedjes, bewegingsspelletjes, materialen en ontspanningsoefeningen rondom thema’s die passen bij de belevingswereld van peuters. De veiligheid van een duidelijke lesstructuur biedt veel vrijheid om samen te spelen, ontdekken en fantaseren! Deze les is ook geschikt voor kindjes met een beperking.

Geniet samen met je peuter van een creatieve dansles vol bewegingsspelletjes! Meld je aan bij Auks Movement Play, auksmovementplay@gmail.com.

Ouder Peuterdans

Een momentje voor jezelf

Na een succesvolle start in de zomer wordt er in de herfstvakantie weer een les met Yin en Dans IN BALANS aangeboden. John Boon geeft een les Yin Yoga. Deze yoga is gericht op het rustig en langdurig oprekken en hydrateren van het bindweefsel en de gewrichten door de houdingen langere tijd aan te houden. Estelle Schatorié geeft een dansles waarbij vooral de stabiliteit en techniek centraal staat.

De les wordt gegeven op vrijdag 20 oktober van 10.00 – 12.00 uur. De kosten zijn €20,00 totaal. Mocht je alleen Yin Yoga of alleen Dans willen doen, dan kan dat uiteraard ook. Heb je zin om me te doen, meld je aan bij Estelle.

Een jaar later

Alweer een jaar geleden hebben we de deuren geopend van IN BALANS oefentherapie & dans. We kijken graag samen terug op een fantastisch jaar! Dromen werden werkelijkheid en nieuwe dromen zijn gevormd. Ons enthousiasme is gedeeld met vele mensen! Niet alleen wij worden enthousiast van IN BALANS oefentherapie & dans, maar ook de mensen die wij hier ontvangen en die wij hier over spreken! Het afgelopen jaar hebben we vele lijnen uitgezet en veel gesproken met collega’s. Hier zijn mooie samenwerkingen uit voort gevloeid.
Bij de activiteiten die we organiseren en de samenwerkingen die we aangaan, staan aandacht voor elkaar, aandacht voor de patiënt en passie voor het vak voorop.

Aandacht voor jezelf, je lichaam en kijken naar je mogelijkheden, dat vind je zowel in onze individuele behandelingen als in de groepslessen en workshops terug. De automatische piloot gaat even uit en je hebt een moment voor jezelf, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust kunt komen.
Die aandacht verdien je van ons en van jezelf. En… je verdient het om die aandacht aan jezelf te geven!

Eén van de activiteiten die we afgelopen jaar in ons centrum gehouden hebben, is een netwerkdag voor Chronisch Pijn. Dit was een dag waarbij vele collega-oefentherapeuten aanwezig waren.
Andere activiteiten zijn de groepen die we ontplooid hebben, waaronder houding- en bewegingslessen, IN BALANS met dans en klassieke danslessen voor kinderen en volwassenen. We hebben een gezamenlijke open dag gehouden met ons nieuwe netwerk dat tot stand is gekomen met collega’s uit de Ferdinand Bolstraat: Bolwerk – Maatwerk. In de zomer periode hebben we de cursus ‘Fit de Zomer door’ gegeven en workshops ‘Met Yin en Dans IN BALANS’. Tevens zijn er in deze periode danslessen gegeven voor de kinderen van de kinderopvang.

We zijn een structurele samenwerking aangegaan met de voedingsdeskundige van Fit & Slank, Willy Woddema. Zij heeft in haar cursussen aandacht voor voeding en beweging , om zo fit ,slank en energiek door het leven gaan.
De therapeuten van Bolwerk – Maatwerk vormen samen een mooi team, met ieder veel passie voor hun vak en waar jij centraal staat!
De samenwerking zijn we aangegaan met Yin Yoga docent John Boon. De workshops die afgelopen zomer gegeven zijn, waren een groot succes. Deze cursus krijgt een vervolg, dus houdt onze website en onze facebookpagina in de gaten.
Aukje Delnooz komt Ouder- en peuter dans geven. In deze lessen is veel aandacht voor de creativiteit en het ontdekken van de bewegingsmogelijkheden van het lijf.
En daarnaast komt ook nog TipTop Kids, Jeanne Driessen, peuter- en kleuter yoga geven. In deze lessen is er aandacht voor yoga oefeningen, beweging- en samenwerkingsspelletjes, ademhaling- en zintuigoefeningen, focus- en ontspanningsoefeningen.

Dus zoals je leest, wij zijn volop in beweging bij IN BALANS en we nodigen jou uiteraard van harte uit om bij ons in beweging te komen!

Bij IN BALANS hebben we aandacht, aandacht voor het lijf, aandacht voor de mogelijkheden, aandacht voor de psyche, aandacht voor JOU! Gun jij jezelf ook aandacht?

Uitgebreider dans aanbod

We zijn zeer verheugd mee te delen dat Aukje Delnooz bij IN BALANS, ouder-peuter dans komt verzorgen!
Sinds 1999 is Aukje werkzaam als docent kinderdans/dansexpressie. Naast wekelijkse lessen kinderdans bij het RICK in Weert, verzorgt ze dansworkshops op basisscholen (incl. speciaal onderwijs) in Zuid-Nederland en geeft ze trainingen om leerkrachten te laten ervaren hoe je op eenvoudige wijze dans kunt gebruiken om het onderwijs te verrijken. Tevens is Aukje workshopleider voor Dansgezelschap De Stilte, Breda.
In haar lessen ligt het accent op het ontdekken wat hun lichaam kan en hoe ze zich kunnen uitdrukken door middel van beweging. Dit past heel mooi in de visie van IN BALANS.

Aukje“Iedereen kan dansen, op zijn of haar eigen manier!”, aldus Aukje.

Voorbeelden van Aukjes werk zijn hier te vinden. Kijk hier voor meer informatie over de les. De lessen gaan van start bij voldoende aanmeldingen.

Welkom Aukje, we wensen je vele fijne lessen toe bij IN BALANS!

Bolwerk – Maatwerk; een bijzondere samenwerking

In een eerder nieuwsbericht (‘Een waardevolle dag’) was te lezen dat er een mooie samenwerking is ontstaan tussen de vier paramedici op de Ferdinand Bolstraat in Venlo. Nieuwsgierigheid naar elkaars kwaliteiten en het vertrouwen wat we in elkaar hebben, leidt tot deze overtuigende samenwerking. Met veel passie, inlevingsvermogen, humor en overtuiging streven wij als team ons gemeenschappelijk doel na, namelijk een betere kwaliteit van leven voor de cliënt.

Tijdens de gezamenlijke open dag (24 juni j.l.) is ons logo van Bolwerk-Maatwerk onthuld door Mirjam Alders.

Logo Bolwerk-Maatwerk

We gaan een mooie tijd tegemoet op de Ferdinand Bolstraat, samen met de paramedici van Bolwerk – Maatwerk; de ergotherapeuten van Ergotherapiepraktijk van Lin, de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Classens en de huidtherapeuten van Medic Skin Care!

Zomer

Bij IN BALANS gaan we fit de zomer door. Zoals bekenden van ons wel weten, staat fit zijn / in balans zijn bij ons hoog in het vaandel.
Speciaal in deze zomer bieden we de workshop “Met Yin en dans IN BALANS” aan. Deze workshop is tot stand gekomen door een prettige samenwerking tussen John Boon en Estelle Schatorié. John Boon geeft een les Yin-yoga. Yin Yoga is gericht op het rustig en langdurig oprekken en hydrateren van het bindweefsel en de gewrichten door de houdingen langere tijd aan te houden. Estelle Schatorié geeft een dynamische klassieke les waarin je je kunt laten lijden door de muziek en spieren worden versterkt, verlengd en opgerekt.

Daarnaast hebben we de reeks ‘Walk & Relax’ ontwikkeld. Buiten gaan we wandelen om actief te ontspannen, aan je conditie te werken en bewust te worden van je houding en bewegingen. Binnen bij IN BALANS ervaar je diepe ontspanning door middel van ademhaling- en ontspanningstechnieken.

Deze reeks is voor iedereen die deze zomer onder oefentherapeutische begeleiding meer wil bewegen, ontspannen en bewust met zijn of haar lijf om wil gaan. Walk & Relax Zomer bestaat uit vijf lessen en vindt plaats in een kleine groep, waardoor je iedere les met persoonlijke tips en adviezen op het gebied van houding, beweging en ontspanning naar huis gaat.

Naast Walk & Relax Zomer, bieden we de les ‘Fit de zomer door’ aan op woensdagochtend. Deze les is wat meer gericht op het verbeteren van stabiliteit en kracht. Er zit wat meer pit in! De les is voor iedereen toegankelijk en mocht je iets minder pit hebben, dan is het gemakkelijk aan te passen aan jou eigen kunnen en mogelijkheden.

De data zijn:
Met Yin en dans IN BALANS:
Vrijdag 4 augustus start Yin om 10.00 uur en Dans om 11.00 uur
Woensdag 9 augustus start Yin om 19.00 uur en Dans om 20.00 uur
Woensdag 16 augustus start Yin om 19.00 uur en Dans om 20.00 uur
Vrijdag 25 augustus start Yin om 10.00 uur en Dans om 11.00 uur
Je kunt je per les inschrijven. Voor beide lessen op één dag betaal je € 20,00, voor één les per dag betaal je € 11,00.
Walk & Relax: Maandagen 17, 24, 31 juli, 7 en 14 augustus. We starten om 09.30 uur. Voor vijf lessen van anderhalf uur betaal je € 75,00. Voor een losse les is betaal je € 16,50.
Fit de zomer door: Woensdagen 19, 26 juli, 2, 9 en 16 augustus. We starten om 09.00 uur. Voor vijf lessen betaal je € 50,00. Voor een losse les betaal je € 11,00.

Voor meer informatie en/of aanmelding kun je contact opnemen met ons. Bij minimaal 6 deelnemers gaat de reeks door.

Een waardevolle dag

Na weken van voorbereiding was het afgelopen zaterdag dan zo ver. Onze deuren stonden voor U open. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag! Met onze buren paramedici hielden we een gezamenlijke open dag. Een samenwerking die van het eerste moment goed voelt en die bezegeld is met een naam en logo.

We hebben een zeer waardevolle dag beleefd:
Sinds september 2016 hebben wij praktijk in de Ferdinand Bolstraat, waar Estelle gestart is met danslessen te geven. Afgelopen zaterdag werd de eerste voorstelling met haar eigen groepen gedanst. Het was prachtig! De danseressen, sommige wat jonger dan anderen, hebben allemaal goed kunnen laten zien wat ze deze tijd geleerd hebben bij Estelle. De concentratie was groot en de vrolijkheid spatte er van af. Dank aan alle danseressen van IN BALANS die mee hebben gedaan met de voorstelling!

SONY DSC
Tevens verzorgde de vooropleiding dans van het Valuascollege ook een voorstelling. Derdejaars dansers lieten hemel en aarde zien, een prachtige dans die voortgekomen is uit improvisatie van de dansers en gezet is door Eline van Ark.

Dans is niet het enige bij IN BALANS, oefentherapie is een ander belangrijk aspect. Annicka gaf een demonstratie over de Schroth-methode bij behandeling van scoliose en M. Scheuermann. Door onze collega Loes Hebben werd uitleg gegeven over Slaapoefentherapie. Meer informatie vindt u op de website van slaapoefentherapie. Willy Woddema van Fit&Slank was aanwezig. Zij creëert meer bewustwording bij mensen met betrekking tot eten en drinken. Geregeld verzorgt ze cursussen op onze locatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Laten zien wat je geleerd hebt

Wat een gezellige middag zo aan het einde van het jaar!

Afgelopen woensdag waren de kijklessen van de dansgroepen. De balletdanseressen hebben hun ouders laten zien wat ze de afgelopen weken allemaal al geleerd hebben. En dat is een al een mooie dans!
Onder het genot van een drankje en wat lekkers, hebben we gezamenlijk het jaar afgesloten.
Wij bedanken de kinderen en ouders voor hun aanwezigheid en enthousiasme! We wensen jullie hele fijne feestdagen en een heel goed begin van het nieuwe jaar!

Wil jij ook plezier hebben in dansen en je creativiteit, concentratie en bewegingsmogelijkheden van je lijf verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of aanmelding voor een gratis proefles.

Tot ziens in 2017 bij IN BALANS!

Kennismakingsactie!

Wij zijn nieuw in Venlo. Nou ja, een gedeelte van ons is nieuw. De praktijk voor oefentherapie Mensendieck is al vele jaren gevestigd in Venlo en Blerick (op de Schaapsdijkweg en Ruysstraat, maar sinds september 2016 verhuisd naar de Ferdinand Bolstraat 47). Wat wel nieuw is, is het dansgedeelte van IN BALANS oefentherapie & dans!

Estelle Schatorié is gediplomeerd uitvoerend danseres (en gediplomeerd oefentherapeute Mensendieck). Haar droom om een eigen balletcentrum te openen heeft ze nu verwezenlijkt. Bij IN BALANS oefentherapie & dans, geeft Estelle danslessen op maat. Het allerbelangrijkste vindt ze dat kinderen en volwassenen op een leuke wijze de juiste en verantwoorde danstechniek ontwikkelen. Door de vele jaren ervaring die Estelle heeft opgedaan met professioneel dansen en het oefentherapeutisch werken met dansers (ze is tevens therapeut bij de vooropleiding dans van het Valuascollege te Venlo), is Estelle dé aangewezen specialist om de danstechniek goed eigen te maken! Daar de basis van beginnende dansers ligt in de klassieke ballet, geeft Estelle les in klassiek ballet voor alle leeftijden. Uiteraard zijn de lessen afgestemd op leeftijd, niveau en belevingswereld van de danser!

Omdat dit nieuw is in Venlo, heb je de mogelijkheid aan verschillende gratis proeflessen deel te nemen ter kennismaking met ons.  Indien het wenselijk is, nemen we eerst een korte intake af om te beoordelen welke groep het beste bij je past. Wij houden namelijk van maatwerk!

Wil je meer informatie of je aanmelden voor een proefles, neem dan contact met ons op. Wij verwelkomen je graag in ons centrum, IN BALANS oefentherapie & dans!